Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Dennis kiest voor het onderwijs

Dennis Scharrenburg stapt van de zorg over naar het onderwijs. Hij is deeltijdstudent op de Marnix Academie. Wij vroegen hem waarom hij deze switch maakt. "Ik werk met verstandelijk beperkte jongeren. Leuk werk, maar ik merkte dat ik toe was aan iets anders. Een collega van mij ging de pabo doen aan de Marnix Academie en dat maakte me nieuwsgierig. Nu studeer ik hier zelf. Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt."

Dennis kiest voor het onderwijs

"De leergierigheid van kinderen geeft me energie en ik vind het ook leuk om zelf weer te studeren. De Marnix Academie is een goede hogeschool; de docenten zijn betrokken, deskundig en flexibel. Ik zie het als een uitdaging om een dag of een les te creëren die leerlingen echt leuk vinden. Kinderen zijn heel direct dus je weet ook meteen of het gelukt is of niet. Op de school waar ik stage loop, krijg ik alle ruimte om te experimenteren. Laatst heb ik een les ontworpen met allemaal proefjes. Sommige leerlingen kwamen na afloop naar me toe om te zeggen hoe leuk ze de les vonden. Dat doet me wel wat. 

Ik wil graag betekenisvol onderwijs aanbieden en ze laten ervaren. Een realistische context is daarbij belangrijk. Dat maakt wat mij betreft echt het verschil. Na mijn studie wil ik leraar worden in de bovenbouw. Met kinderen uit groep 7 of 8 kun je de diepte in en discussiëren. Daar word ik enthousiast van.”