Home » Nieuws

De Marnix Academie heeft een nieuwe opleiding: de Driejarige pabo, Research & Design in het onderwijs. De Driejarige pabo is speciaal voor studenten met vwo-denkniveau. Deze nieuwe variant van de pabo gaat met ingang van het collegejaar 2019-2020 van start.

Nieuw! Driejarige pabo

Studenten leren niet alleen hoe ze een goede leraar basisonderwijs worden, maar ook hoe ze onderzoek doen en zelf onderwijs ontwerpen.
De opleiding komt voort uit de Academische pabo, die vanaf september 2019 niet meer aan eerstejaarsstudenten wordt aangeboden. De huidige studenten kunnen de Academische pabo nog gewoon afronden op de Marnix Academie. 

Meerwaarde voor het basisonderwijs
De Marnix Academie rekent erop vwo-scholieren, en mogelijk ook havisten, te kunnen interesseren voor deze opleiding. Zij kunnen een jaar sneller hun studie afronden en doen bovendien specifieke onderzoeksvaardigheden op. Daarmee zijn deze studenten van grote meerwaarde voor het basisonderwijs. Zij zijn immers in staat onderzoek te doen en mee te denken over onderwijsontwikkeling en –vernieuwing.
De Driejarige pabo geeft studenten ook de mogelijkheid om na het afstuderen een (hbo)master te volgen om zich daarmee verder te specialiseren.

Lees hier meer over de Driejarige pabo.