Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Marnix Academie scoort hoog in Keuzegids

De Marnix Academie is opnieuw de beste pabo in de provincie Utrecht. Dat blijkt uit de Keuzegids HBO 2019, die vandaag is gepubliceerd.

Marnix Academie scoort hoog in Keuzegids

In het landelijke overzicht heeft de Marnix Academie als grootste pabo een verdienstelijke gedeelde achtste plaats van in totaal 44 lerarenopleidingen basisonderwijs. Op de onderdelen Docenten, Faciliteiten en Survival eerstejaars scoort de Marnix Academie bovengemiddeld. Op het onderdeel Voorbereiding op de loopbaan scoort de Marnix Academie nog hoger.

Tevreden studenten
De hoge score is het gevolg van een goede studenttevredenheid. De Keuzegids baseert het oordeel voor een belangrijk deel op de Nationale Studentenenquête, die in de eerste maanden van dit jaar is afgenomen. 

Het overzicht in de Keuzegids HBO 2019 is onderverdeeld per regio. De Marnix Academie is opgenomen in de regio Midden en Oost. In dat overzicht deelt de Marnix Academie de tweede plaats met Saxion in Deventer, terwijl Iselinge in Doetinchem het hoogste aantal punten heeft behaald.

De Keuzegids HBO 2019 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Zie voor meer informatie www.keuzegids.org.