Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Eerstejaars doen vrijwilligerswerk

27 september 2018 nieuws, nieuwsbrief Marnix Doet, Present

Donderdag 27 september vond Marnix Doet weer plaats. Het is het derde jaar dat eerstejaarsstudenten zich als vrijwilliger inzetten voor Stichting Present Utrecht. Dit jaar werden er tuinen opgeknapt, kamers geverfd, gewandeld met ouderen en geluncht met vluchtelingen.

Eerstejaars doen vrijwilligerswerk

Verspreid over de stad, en zelfs daarbuiten, waren zo'n dertig projecten. De studenten deden hun vrijwillige activiteiten in het kader van het vak Brede Blik. Esther Reinders, teamleider voor het eerste jaar legt uit: “Wij willen dat onze studenten een brede blik op de samenleving krijgen, dat ze betrokken zijn bij mensen die je anders niet zou ontmoeten. De leerkracht van nu moet de maatschappij in haar volle breedte kennen.”

Een groep studenten die een flat verfde, had er plezier in. "Het is hartstikke gezellig met elkaar en je doet zo ook nog eens iets goeds voor een ander." Ondertussen deelt de bewoonster Marokkaanse thee uit. Er staat soep op het vuur. "Dat is voor de lunch straks", legt ze uit. De studenten worden in de watten gelegd, maar moeten natuurlijk hard werken. Komend weekend kan de moeder met haar kinderen in de flat trekken. Ze is blij met de hulp die haar wordt aangeboden.

Meer weten over het werk van Stichting Present? Ga naar de website.