Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Nieuwe alumni-activiteiten

30 augustus 2018 nieuwsbrief Alumni, Netwerk

Nu het nieuwe schooljaar weer van start is gegaan, zal ook het alumni-netwerk weer samenkomen. Lijkt het je wat om met andere starters te sparren, intervisie te houden en lessen te ontwerpen? Meld je snel aan!

Nieuwe alumni-activiteiten

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan, klaslokalen zijn ingericht en kinderen zitten vast vol vakantieverhalen in de klas. Ook het nieuwe alumni-jaar gaat weer van start. We hopen dat we je met het alumni-netwerk kunnen ondersteunen bij je verdere ontwikkeling als leraar. Want waarschijnlijk merk je dat je, juist nu je je eigen klas hebt, hard aan het leren bent. Het kan dan fijn zijn een plek te hebben om met andere starters te sparren, intervisie te houden en lessen te ontwerpen. 

Voor de zomervakantie heb je je op kunnen geven voor de onderstaande activiteiten. Mocht dit je ontgaan zijn maar wil je wel graag deelnemen, stuur dan even aan mailtje aar alumni@hsmarnix.nl.  

De activiteiten op een rijtje: 

Het ontwerpatelier gaat dit jaar over toekomstgericht onderwijs. Docent Suzan de Kleer zal je meenemen in de principes van toekomstgericht onderwijs en aan de hand hiervan ontwerp je een les of lessenreeks voor jouw klas. Data: 10 januari, 7 & 21 februari van 18.30-21.00 uur.

De onderwerpen van de twee inspiratieavonden zijn:  

- Mindfull voor de klas - gegeven door Elke Wijffels  
- 'Hoe blijf ik gelukkig voor de klas? Praktische tools uit de positieve psychologie voor je werk en je leven - gegeven door Ingrid Tiggelaar. Data: 1 november, 14 maart van 18.30-21.00 uur.

Verder zal er weer gedurende vier donderdagavonden in een groep aan intervisie gedaan worden. Data: 4 oktober, 24 januari, 28 maart, 23 mei van 18.30 - 21.00


Wist je dat...
... je vanaf komend jaar ook een introducé mee mag nemen? Bijvoorbeeld een collega, vriend/vriendin. Deze persoon kan een mailtje sturen naar alumni@hsmarnix.nl 
...als je verhinderd bent, je ook iemand anders onder jouw naam deel kan laten nemen? 

We wensen je een geïnspireerd jaar toe en hopelijk tot ziens bij de activiteiten!