Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Marnix-student derde bij landelijke voorleesfinale!

In de landelijke finale van de pabovoorleeswedstrijd 2018 heeft eerstejaarsstudent Thomas van der Vaart de derde plaats behaald.

Marnix-student derde bij landelijke voorleesfinale!

Van alle provincies was een winnaar aanwezig, dus het was een finale vol voorleesplezier en geduchte concurrentie. Elke lezer had zijn eigen stijl, die in een zelfgekozen fragment goed naar voren kwam. Thomas las met mooie wisselingen van toon, volume en tempo een fragment uit Naar het noorden van Koos Meinderts. De jury complimenteerde Thomas met de wijze waarop hij het technisch moeilijke fragment mooi en beeldend heeft voorgelezen. 

De kandidaten moesten ook onvoorbereid opeenvolgend een stukje lezen uit De bende van Lijp Kot van Wim Bos. Ook dit ging Thomas prima af. De jury roemde zijn ‘bijzondere présence’ waardoor iedereen meteen luistert en ook gelijk in het fragment zit dat wordt voorgelezen.  

Het was een fantastisch optreden; de familie, vrienden, klasgenoten en docenten die aanwezig waren, lieten hun enthousiasme dan ook goed horen en zien. 
De hoofdprijs ging naar Stan Thielen van de Fontys hogeschool in Tilburg. Hij las met veel plezier en gevoel voor timing en expressie een sterk verhaal uit Spijkerzwijgen voor (door Simon van der Geest) waarin twee broers een grap uithalen met een van hun oudere broers. 

De boeken waaruit voorgelezen werd, zijn zoals gebruikelijk verbonden met een van de vensters van de cultuurhistorische canon (zie www.entoen.nu).