Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Vierdejaars klaar voor de start?

Nog een paar maanden en dan studeert er weer een grote groep studenten af. Hun eerste echte baan als leraar komt dichtbij. De Marnix Academie helpt ze om zich hierop voor te bereiden door op 18 april een miniconferentie te organiseren, met als titel 'Klaar voor de start!'.

Vierdejaars klaar voor de start?

Oud-studenten en leerkrachten van partnerscholen verzorgen workshops en presentaties. Zo kunnen studenten alles te weten komen over onder meer solliciteren, werkdruk, groepsvorming en gesprekken voeren met ouders.De opening wordt verzorgd door leraar van het jaar 2014: Femke Cools.

Aandacht voor starters
Aandacht voor startende leraren is hard nodig. Nadat een paar jaar geleden uit onderzoek bleek dat een kwart van de  starters binnen vijf jaar het onderwijs verlaat, zijn er landelijk veel stappen gezet. Ook de Marnix Academie en Partners in Opleiding en Ontwikkeling hebben niet stil gezeten. Zo was er in het project Versterking Samenwerking ruimschoots aandacht voor de startende leerkracht. Daarnaast werd vorig jaar voor het eerst de miniconferentie Klaar voor de start! georganiseerd voor studenten in de fase startbekwaam. Wegens succes is er dit jaar een tweede editie.