Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

UNESCO-vlag officieel overhandigd

15 december 2017 nieuws UNESCO

Vandaag werd er op appels met UNESCO-logo getrakteerd. Tegelijkertijd werd de speciale UNESCO-vlag symbolisch overhandigd aan Jan Karel Verheij, verantwoordelijk voor UNESCO binnen de Marnix Academie, door oud-collega Gerben de Vries. 

UNESCO-vlag officieel overhandigd

Gerben de Vries was jarenlang voorvechter van duurzame ontwikkeling binnen de Marnix Academie. Bij zijn vertrek, begin oktober, gaf Gerben het stokje door aan Jan Karel.

Bekijk hier de foto's.

De Marnix Academie zet zich al jaren in om op hoog niveau duurzaam en verantwoord bezig te zijn. Enige tijd geleden is besloten aansluiting te zoeken bij het Unesco-scholennetwerk. In Nederland zijn naast de Marnix  slechts 4 hogescholen lid van dit netwerk. Internationale verbondenheid, verdraagzaamheid en solidariteit zijn belangrijke doelstellingen voor scholen met het UNESCO-schoolprofiel. UNESCO-thema’s, zoals wereldburgerschap, duurzaamheid, mensenrechten en interculturele communicatie komen structureel en schoolbreed aan de orde. De Marnix Academie zal daar de komende jaren vorm en inhoud aangeven.