Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Studenten in dialoog met wethouder

9 november 2017 nieuws Week van respect

Vandaag, donderdag 9 november, vond er een gesprek plaats tussen de Utrechtse wethouder Diepeveen en onze vierdejaars voltijdstudenten. Daarbij ging het over het belang van de dialoog met mensen om je heen.

Studenten in dialoog met wethouder

Hoe stimuleer je echte integratie en ga je groepsjesvorming tegen? Hoe voer je de dialoog met ouders die met uiteenlopende standpunten komen? En hoe ga je om met cultureel geladen onderwerpen? Zomaar wat vragen die studenten vooraf hadden.

Wethouder Diepeveen werd uitgenodigd omdat hij aan den lijve heeft ondervonden hoe belangrijk de dialoog is op momenten dat je tegenover elkaar dreigt komen te staan. Een aantal jaren geleden alweer was de vluchtelingcrisis in Europa op haar hoogtepunt. Als wethouder heeft Diepeveen asielzoekerscentra geopend in de stad en dat leidde tot weerstand bij wijkbewoners. Diepeveen zette in op de dialoog met volwassenen (ouders van kinderen); studenten doen dat met de kinderen zelf in de klas. 

Wat kunnen we eigenlijk van elkaar leren? Hierover gingen ze met elkaar in gesprek.

De dialoog vond plaats in 'de Week van respect' en maakte onderdeel uit van het profielonderwijs van de profielen ‘Cultuur en identiteit’ en ‘De wereld van het oudere kind’.