Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Steun voor acties basisonderwijs

28 september 2017 nieuws, nieuwsbrief

De Marnix Academie steunt de acties in het basisonderwijs, die donderdag 5 oktober plaatsvinden. Studenten die mee willen doe aan activiteiten op hun stageschool krijgen daarvoor alle ruimte.

Steun voor acties basisonderwijs

5 oktober is het de Dag van de Leraar. En de dag van de grote onderwijsactie.

Als lerarenopleiding voelt de Marnix Academie zich zeer verbonden met het basisonderwijs. Wij vinden het van groot belang dat er goede arbeidsvoorwaarden zijn in het primair onderwijs: een goed salaris, reële werkdruk en goede perspectieven. We hopen dat de acties een goede bijdrage leveren aan deze doelstelling.   

Samen voor goed onderwijs!

 

Docenten en medewerkers van de Marnix Academie kunnen zelf niet deelnemen aan de actie. Zij vallen onder de cao voor het hoger onderwijs, terwijl de onderwijsstaking zich richt op het primair onderwijs. Studenten die op donderdag stage lopen, kunnen 5 oktober op hun stageschool deelnemen aan de activiteiten of meegaan met het schoolteam naar de manifestatie in Den Haag. Studenten die niet willen staken, worden daartoe uiteraard niet verplicht.

Studenten die op donderdag colleges hebben, krijgen de vrijheid om zich aan te sluiten bij de activiteiten op de basisschool of bij de manifestatie

Voor studenten en medewerkers die aanwezig zijn, wordt donderdag tussen de middag een forumdiscussie georganiseerd over werkdruk en beloning in het basisonderwijs.