Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Marnix Topopleiding volgens Keuzegids

26 september 2017 nieuws beste, pabo, utrecht, keuzegids, topopleiding

De voltijdopleiding van de Marnix Academie in Utrecht is een Topopleiding. Dat zegt de redactie van de Keuzegids 2018, waarin alle hbo-opleidingen in Nederland worden beoordeeld. De pabo-opleiding van de Marnix Academie is daarmee de beste van de wijde omgeving.

Marnix Topopleiding volgens Keuzegids

In het midden van het land voert de Marnix Academie de ranglijst aan. In de keuzegids staat een overzicht per regio. In de ranglijst van de pabo’s in Midden en Oost Nederland staat de Marnix Academie op de tweede plaats, achter Hogeschool Iselinge uit Doetinchem.

Het aandeel dat na het eerste jaar doorgaat naar het tweede jaar ligt boven het landelijk gemiddelde. Hetzelfde geldt voor het aandeel studenten dat binnen vijf jaar een diploma haalt. De docenten, de begeleiding en de faciliteiten scoren beter dan gemiddeld, net als het expertoordeel (accreditatie). De hoge tevredenheid van de studenten blijkt vooral uit het onderdeel voorbereiding beroepsloopbaan.

Nederland
Op 45 locaties in Nederland wordt een pabo-opleiding aangeboden. In het kwaliteitsoverzicht van de Keuzegids staat de Marnix Academie op een verdienstelijke zevende plaats. De Marnix Academie is landelijk gezien de grootste pabo.

Keuzegids
De Keuzegids HBO wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Zie voor meer informatie www.keuzegids.org. De totaalscores in de Keuzegids zijn gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), het expertoordeel (accreditatie), contacturen, doorstroom naar het tweede jaar en diplomarendement na vijf jaar.

Ben jij benieuwd geworden naar onze opleiding. Kom dan naar onze open dag!