Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

MarnixDoet

Gisteren hebben 256 eerstejaars zich als vrijwilliger ingezet voor Stichting Present Utrecht. Ze hebben onder meer woningen verbouwd, pannenkoeken gebakken en gedanst met ouderen.

 
MarnixDoet

De studenten doen hun vrijwillige activiteiten in het kader van het vak Brede Blik. Esther Reinders, teamleider voor het eerste jaar legt uit: “Wij willen dat onze studenten een brede blik op de samenleving krijgen, dat ze betrokken zijn bij mensen die je anders niet zou ontmoeten. De leerkracht van nu moet maatschappij in haar volle breedte kennen.”

Docent Friso Mout vult aan: “Wij willen leraren opleiden die oog hebben voor de context van hun school. Ze moeten beseffen dat hun leerlingen misschien in een andere omgeving opgroeien dan zijzelf.” Marnix Doet is om die reden gepland in de laatste week voordat de studenten hun allereerste stagedag in de basisschool hebben.

Present Utrecht bemiddelt vaker studentengroepen, maar geeft aan dat Marnix Doet hun grootste activiteit van 2017 is. “Het is echt bijzonder wat de Marnix Academie met haar studenten organiseert. Daar werken we graag aan mee”. Bij het voorbereidingsbezoek zei de alleenstaande moeder die met hulp al een deel van haar huis had opgeruimd: “Jullie zijn de kers op de taart. Nu wordt het echt mooi en zie ik het weer zitten.”