Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Eerste muziekklas van start

Aanstaande maandag start het nieuwe specialisatietraject Vakspecialist muziek. Zo'n 20 eerstejaarsstudenten doen dit traject naast de pabo-opleiding. Ook de stagescholen zullen merken dat de muziekklas is gestart. Want natuurlijk nemen de studenten de muziek mee de stage in.

Eerste muziekklas van start

Gedurende de eerste drie jaar van hun studie hebben deze muzikale studenten anderhalf uur les in muziekonderwijs en is er daarnaast nog een uur gereserveerd voor samenspel en eventuele optredens.

Scholen blij met expertise
De stagescholen zullen ook merken dat de muziekklas is gestart. Want natuurlijk nemen de studenten hun muziek mee de stageschool in. Docent Marjanka van Maurik weet uit ervaring dat scholen heel blij zijn met deze expertise. “Het ontbreekt leerkrachten vaak aan vaardigheden en kennis. Dat komt mede doordat er op de pabo erg weinig muziekonderwijs is gegeven. Het traject Vakspecialist muziek is een van de manieren om muziek terug te brengen in de pabo en de basisschool én om de kwaliteit van het muziekonderwijs te verhogen. Wat je nu veel ziet in de praktijk is dat waar scholen op zoek gaan naar beter muziekonderwijs, zij externe vakleerkrachten of musici inzetten. Zo’n vakleerkracht is er meestal maar zes weken in het jaar. Het is belangrijk om een muziekspecialist in huis te hebben die zorgt voor de continuïteit, die kan coachen en kennis delen in het team.”

Meer weten? Ga naar de website of lees het hele interview met docent Marjanka van Maurik.