Home » Agenda
Agendaoverzicht

Opening collegejaar

28 augustus 2017

16.00 uur             Welkom door Gernand Ekkelenkamp, Opening door Joke Snippe
16.10 uur             Lezing Arjen Wals
16.30 uur             Lied van DeKoor
16.35 uur             LezingHugo Ward
16.55 uur             Lied van DeKoor
17.00 uur             Uitleg jaarthema, afsluitend woord en laatste lied DeKoor
Aansluitend een drankje

 

De Marnix Academie houdt een gezamenlijke jaaropening voor alle studenten, docenten en medewerkers. Die jaaropening vindt plaats op maandag 28 augustus 2017 van 16.00 tot 17.30 uur in de Janskerk in Utrecht. Centraal staat het nieuwe jaarthema: Zet de toon voor morgen!

Het belooft een feestelijke opening te worden. Dit jaar zijn er weer twee sprekers: hoogleraar Transformatief leren voor sociaalecologische duurzaamheid aan de Wageningen Universiteit Arjen Wals en ondernemer en wereldverbeteraar Hugo Ward.
 

Meld je hier aan

Arjen Wals

Jongeren en de jeugd betrekken bij de belangrijke uitdaging van onze tijd, duurzame ontwikkeling. Zo beschrijft Arjen Wals zijn missie. We moeten jongeren helpen veranderingen door te voeren. Om de wereld op een goede manier over te dragen aan toekomstige generaties, zal het onderwijs anders worden ingericht. Het huidige onderwijs is teveel gericht op economie. Volgens Wals zal duurzame ontwikkeling centraal moeten staan.

 

Hugo Ward

Hij komt uit Utrecht, is jong en wil de wereld verbeteren. Duurzame ontwikkeling, maar dan echt duurzaam. Het gaat om mentaliteitsverandering. Daarom moet je volgens hem weten wat er aan de hand is. Om inzicht te krijgen in de vluchtelingen problematiek, ging hij aan het werk als hulpverlener in vluchtelingenkampen in Griekenland. Zijn advies: als je niet de hele wereld kunt verbeteren, begin met het verbeteren van de wereld voor één persoon.

 

Dekoor Close Harmony

Wegens het succes van de afgelopen jaren treedt ook dit jaar Dekoor op. Het Utrechtse Close Harmony koor zingt gedurende de avond drie nummers.