Over Marnix

De Marnix Academie in Utrecht is de grootste zelfstandige pabo van Midden-Nederland. Bij ons studeren 1.500 studenten voor leerkracht, en werken 150 medewerkers aan het opleiden van toekomstige leraren en verdere professionalisering van het onderwijs. Dat doen we met kleinschalig, praktijkgericht onderwijs in een ongedwongen en persoonlijke sfeer. Bij de Marnix is het écht zo dat de docenten hun studenten bij naam kennen. Onze docenten weten als geen ander hoe het is om voor de klas te staan, want de meesten hebben hun wortels in het basisonderwijs liggen.

Bovendien werken we nauw samen met ruim 350 basisscholen en 36 schoolbesturen. Zo zorgen we ervoor dat theorie en praktijk goed op elkaar aansluiten en krijg jij de beste begeleiding tijdens je stages.

De Marnix Academie is een christelijke hogeschool, waar iedereen welkom is.

Professionalisering

Het Marnix Onderwijscentrum is een zelfstandig onderdeel van de Marnix Academie. Dit centrum biedt leerkrachten, onderwijsprofessionals en basisscholen een groot aantal cursussen, opleidingen en trainingen aan.

Ranglijst pabo’s

Kwaliteit en sfeer zijn 2 onmiskenbare pijlers van de Marnix Academie. Dat blijkt niet alleen uit de enthousiaste reacties van onze studenten, maar ook uit de ranglijst van Nederlandse pabo’s. In de Keuzegids Voltijd Hbo 2016 staat de Marnix Academie in de regio Midden en Oost op de 1e plaats. De Marnix Academie is bovendien de enige pabo waarvan de totaalscore in 2016 is gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Meer weten over de kwaliteit van onze pabo? Lees verder